Spletno mesto uporablja piškotke, da lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje strani. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Blog

Na tem mestu objavljamo razmišljanja o detektivskem delu v Sloveniji in problematiki, kot jo vidijo posamezni avtorji prispevkov.

 • Pa naj razume kdor more!!

  V zadnjih nekaj letih se je o pojmu detektivske dejavnosti razpredalo na dolgo in široko, v večini primerov je šlo za boj med različnimi koncepti in predstavami o tem, kaj detektivska dejavnost sploh je in kaj detektivi lahko počnemo. Stališča so (še vedno) različna, odvisno od tega kdo ... beri dalje..
 • Odvetnik ali "odvetnik"??

  V teh dneh sem prejel klic odvetnika (tako se je vsaj predstavil), ki je v razgovoru pričel najprej z blagimi očitki na račun mojega dela pri eni izmed preiskav, nato me je "spomnil", da sem ponarejal uradno listino ter storil različna kazniva dejanja itd.Njegovi očitki so izhajali iz ... beri dalje..
 • Dokazna vrednost zbranih informacij

  Sodelavec Dušan Poslek je objavil svoja razmišljanja glede vprašanja »ali vas res lahko vsakdo nadzoruje«. Njegov prispevek me je spomnil na morebitne zaplete, ki  lahko doletijo uporabnika detektivskih storitev, ki jih ponujajo fizične in pravne osebe, ki niso detektivi in  ne ... beri dalje..
 • Ali vas res lahko vsakdo nadzoruje?

  Ob poslušanju oddaje Kje pa vas čevelj žuli (poslušaj), ki je prikazala aktualno problematiko izvajanja detektivskih upravičenj s  strani tistih, ki nimajo ustreznih licenc, se mi poraja vedno več vprašanj, na katera pa (zaenkrat) ne najdem odgovora. Kako je mogoče, da Direktorat ... beri dalje..

00386 (0)2 230 22 00