Spletno mesto uporablja piškotke, da lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje strani. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Opazovanje in sledenje z uporabo tehničnih sredstev

Osebno zaznavo ali opazovanje s sledenjem ter uporabo tehničnih sredstev (naprave za slikovno snemanje) uporabljamo za pridobivanje informacij, ki jih ni mogoče pridobiti na drugi način. Usposobljene ekipe, vozila, sredstva za zveze in druga tehnična sredstva omogočajo, da lahko opazovanje določenih oseb ali vozil opravljamo načrtno, dalj časa, nepretrgano ali ponavljajoče. Z uporabo tehničnih naprav za slikovno snemanje (foto in video tehnika v visoki ločljivosti) zagotavljamo pridobivanje dokazov za potrebe naših naročnikov.

Osebno zaznavo ali opazovanje izvajamo izključno v skladu z določili Zakona o detektivski dejavnosti (Ur. list RS, št. 17/2011), kar pomeni, da to upravičenje opravljamo na javnih krajih in iz javnih krajev, na javno dostopnih odprtih in zaprtih prostorih ter iz krajev in prostorov, ki so vidni z javno dostopnega kraja in prostora, ob spoštovanju človekovih pravic in upoštevanju posameznikove pravice do zasebnosti.

Osebna zaznava ali opazovanje ter uporaba tehničnih sredstev je zlasti uporabna pri nadzoru bolniških odsotnosti, ugotavljanju zlorab pri uveljavljanju potnih stroškov, ugotavljanju kršitev konkurenčne klavzule ali konkurenčne prepovedi, zbiranju podatkov o dolžnikih in njihovem premoženju, zbiranju podatkov o povzročiteljih nepremoženjskih in premoženjskih škod (zavarovalniške goljufije), pa tudi v zakonskih in družinskih zadevah.


00386 (0)2 230 22 00